Kolm põlvkonda liikudes maailma avastamas

Liikumisharjumus: looduses matkamine on preemia

Kai Suurman käis meiega oma esimesel matkal 2022. aastal ja ei läinud üldse palju aega mööda, kui kohtasime reisidel nii tema tütart kui lapselapsi (pildil), aga ka õe perekonda ja Kai töökaaslasi. Liikumine on Suurmanide peres elu loomulik osa.

„Meil on vist pigem jah nii, et see liikumine on nii normaalne elu osa, et teisiti ei kujutaks elu ettegi,“ arutleb Kai tütar, Helen Suurman ja viitab oma poegadele: „Poiste jaoks on trennis käimine sama nagu koolikohustus, nad pole selle peale tulnudki, et seda mitte teha.“

Matkamine on noormeestele Mathiasele ja Jonathanile lausa preemia – sarnaselt kinos või restoranis käimisega, ainult et ilusa ilmaga ei taha ju keegi siseruumides olla vaid ikka looduses liikuda. Poisid osalevad sel aastal ka Noorte matkaseiklusel Lapimaal – see on nende sünnipäevakingitus.

“Meie peres ei ole küsimus mitte selles, kas keegi tahab matkale minna, vaid kas saab, sest reisimine ja matkamine on kulukad,“ räägib Helen. Ta lisab, et kõik on siiski ühel nõul, et matkamist ei ületa miski ja selle nimel võib nii mõnestki muust asjast loobuda. Helen on kindel, et poisid saavad seitsmepäevasel levist väljas matkaseiklusel kenasti hakkama. Ta ütleb, et lapsi tuleb usaldada ja neisse uskuda. „Mida ekstreemsemad olud matkal, seda tublimad nad on.“

Poisid ise toovad liikumisharjumuste kujundamisel esile vanaisa, kes neid juba väikestena palju kõiksugu spordiüritustele kaasa võttis ja kelle eeskuju on spordipisikuga nakatanud terve pere. „Ka matkamine oli vanaisa elus tähtsal kohal ja kuna tema nüüd juba taevastel matkaradadel müttab, siis maa peal teeme seda tema eest meie,“ räägib Helen.

Matkamise teeb Suurmanide jaoks ägedaks see, et liikumise käigus on võimalik avastada uusi paiku ning leida uusi sõpru! „Maailmas on lihtsalt nii palju ägedaid kohti, kus matkata ja kui seda saab teha SportTraveli ülitoredate inimestega, siis ei oska elult muud tahtagi,“ võtab vanaema Kai (vasakul pildil) teema kokku. 

Aitäh inspireerimast!